Кметът на Община Ловеч  Корнелия  Маринова взе участие на 14

...
Кметът на Община Ловеч  Корнелия  Маринова взе участие на 14
Коментари Харесай

Кметът на Община Ловеч участва в тържествата по повод 20 години НВУ “Васил Левски“ във Велико Търново

Кметът на Община Ловеч  Корнелия  Маринова взе присъединяване на 14 юни 2022 година в тържествата във връзка 20 години от създаването  на Националния боен университет (НВУ) “Васил Левски “ във Велико Търново.

Тя връчи  на началника на висшето учебно заведение бригаден военачалник Иван Маламов почетен плакет и приветствен адрес с пожелания. В документа се споделя:

„ Празникът идва в една година, през която сред Вашия университет и нашата община се сътвориха плодотворни контакти и се набелязаха взаимни начинания. За нас това съдействие е изключително значимо в светлината на все по-нарастващата роля на българското войнство в обществото. Разчитаме на тясно съдействие по отношение на рецесията, подбудена от близката война в Украйна и обвързваните с нея затруднения. Особено е скъпо Вашето съдействие при ръководство на рецесии, обезпечаване на публичен ред и сигурност. Нашето рамково съглашение за съдействие, което подписахме тази година, планува действия за по-добри шансове за кариерно развиване и реализация на студентите на НВУ „ В. Левски “. Обществото е признателно за Вашия професионализъм, за бойната и научна подготовка, за Вашия себеотрицателен труд! Бъдете почтени наследници и носители на българската бойна популярност за отбрана на националния ни суверенитет и международния мир! “

Община Ловеч приветства идната годишна университетска научна конференция във връзка 20 години от НВУ, която ще се организира от 30 юни до 1 юли 2022 година във Велико Търново. Под мотото „ История, обичаи, бъдеще “ конференцията ще сложи във фокуса на научната общественост ролята на военния университет.

Кметът Корнелия Маринова сервира цветя пред паметника на възпитаниците, паралелно с нея бе проф. доктор инж. Илия Железаров, ректор на Техническия университет в Габрово.

Сред формалните лица във Велико Търново бяха министър-председателят Кирил Петков, кметът Даниел Панов, заместник-началникът на защитата Цанко Стойков, Великотърновският митрополит Григорий, министърът на образованието Николай Денков, депутати, представители на институции и партньорски организации на университета.

НВУ “Васил Левски “ е значима част от българската история, той продължава традициите на първото военно учебно заведение в България, основано след Освобождението преди 144 години. Днес е съвременен университет с голям брой специалности, които приготвят експерти за работа на родината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР